IMG_2469

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school

Sommige kinderen voelen zich meteen thuis op school. Andere hebben rustig de tijd nodig. We doen er alles aan om de start van jouw zoon of dochter goed te laten verlopen.

We adviseren ouders om hun kind tussen tweeënhalf en drie jaar aan te melden. Het mag natuurlijk ook eerder en we hanteren (nog) geen wachtlijst. Ongeveer een halfjaar voor de vierde verjaardag van je kind nemen wij contact met je op om informatie uit te wisselen en zo’n zes weken van tevoren ontvang je een welkomstkaartje. Je krijgt dan ook te horen in welke groep je kind geplaatst is.

Je zoon of dochter mag voor de start op school vijf keer komen wennen. Deze wenmomenten plan je samen met de leerkracht in. Vanaf de vierde verjaardag gaat je kind écht naar school en wil hij of zij vaak niets liever!

Peuterpret

Twee keer per jaar organiseren wij een open dag voor peuters die tweeënhalf of ouder zijn. Zij kunnen een uurtje komen spelen en knutselen in de kleuterklas en alvast wennen aan de school. Als ouder kun je alvast de sfeer proeven en je laten informeren door de leerlingen en de directie. De koffie/thee met iets lekkers staat klaar!

De data voor 2023-2024 zijn:

  • woensdag 15 november 2023
  • woensdag 15 mei 2024

In verband met de voorbereidingen is aanmelden nodig. Er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen met deze activiteit. Wil je eerst zonder kind komen kijken op de open dag? Dat kan uiteraard ook.